Osnovni podaci o Proz.comu


Proz.com opslužuje najveću svjetsku zajednicu prevodilaca i pruža sveobuhvatnu mrežu osnovnih usluga, resursa i iskustava u cilju poboljšanja života svojih članova. Izvolite pogledati listu i siže najosnovnijih karakteristika.


Uzajamna pomoć pri prevođenju teških termina

Mreža KudoZ pruža prevodiocima i drugima okvir za međusobnu pomoć s prijevodima i pojašnjenjima termina i kraćih fraza. Do danas je postavljeno 3,640,963 prevodilačkih pitanja. Sva ta pitanja i prijedlozi za njihove prijevode načinili su jednu vrlo korisnu arhivu na pretraživanje.


Angažirajte jezičke profesionalce i upoznajte nove klijente

ProZ.com je za prevodioce izvor broj jedan novih klijenata. Prevodilački i tumački poslovi postavljaju se putem sistema za objavu poslova, a zatim zainteresirane strane mogu podnositi ponude. Pored sistema za objavu poslova, postoji i pretraživ direktorij slobodnih prevodilaca i tumača koji se može koristiti za lociranje jezičkih profesionalaca


Prisustvujte događajima Proz.coma -- konferencijama, obukama i powwowima

Širom svijeta se dešavaju ProZ.com konferencije, kursevi obuke (na internetu i van njega), te powwowi (neformalna okupljanja grupa korisnika Proz.coma koji žive blizu jedni drugih). Ti događaji su odličan način za proširivanje vaših znanja, upoznavanje novih profesionalaca i za dobar provod!


Ostavite povratne komentare o subjektima koji nude poslove, pročitajte i povratne komentare drugih

Blue Board je baza podataka na pretraživanje sa subjektima koji nude poslove, uz povratne komentare od pružalaca usluga. Korisnici Proz.coma koji su sarađivali sa dotičnim subjektom koji nudi poslove mogu unijeti broj od 1 do 5, koji odgovara njihovoj "vjerovatnoći ponovne saradnje" sa datim subjektom, kao i kratak komentar. Pošto na evidenciji postoji preko 15.000 subjekata koji nude poslove, dobro je obratiti se na Blue Board prije nego što se prihvati posao od nekog novog klijenta.


Razgovarajte o prevodilačkim problemima s drugim profesionalcima

Razgovarajte o problemima relevantnim za profesiju prevodioca ili tumača na forumima poput sljedećih: Lokalizacija, Tehnička pomoć za CAT alate, Kako steći reputaciju, Titlovanje, itd.Pitate se gdje započeti?

Započnite tako što ćete napraviti besplatan račun ».
Već imate ProZ.com račun? Prijavite se »


Pregled stranice

Brzi pogled na sadržaj dostupan na Proz.comu.
All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Pretraga termina
  • Poslovi
  • Forumi
  • Multiple search